Dekanımız Prof. Dr. Zeynal TÜMSAVAŞ 2. Badem Zirvesine Katıldı

Dekanımız Prof. Dr. Zeynal TÜMSAVAŞ 11 Eylül 2021 tarihinde Kahta ilçesinde Nemrut Dağı eteklerinde bulunan Karakuş Tümülüsü'nde İpekyolu Kalkınma Ajansının koordinesinde Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarım Kredi Birlik A.Ş.'nin destekleriyle gerçekleştirilen 2. Badem Zirvesine katılmıştır.

Program kapsamında düzenlenen panelde söz alan Tümsavaş, konuşmalarında ülkemizdeki tarımsal fırsatların değerlendirilmesi bağlamında bademin önemine değinmiş, bununla birlikte ülkemizde önümüzdeki yıllarda yeni tesis edilen badem bahçelerindeki meyve vermeyen ağaçların verim vermeye başlaması ile artacak olan badem arzı dolayısıyla yaşanma ihtimali olan pazarlama sorunlarına dikkat çekmiş, yaşanabilecek söz konusu sorunlara yönelik alınabilecek tedbirlerin bugünden konuşulmasının ve gerekli adımların atılmasının önemini vurgulamıştır. Konuşmalarında ülkemizin badem ihracat miktarının artırılması gerektiğini belirten Tümsavaş, bu amaçla ihracat pazarlarındaki fırsatların incelenmesi ve ülkemizin badem ihracat pazarlarında rekabet gücünün artırılması gerektiğini vurgulamıştır. Ülkemizin badem ihracat pazarlarında rekabet edebilmesi için ürün maliyetlerinin azaltılmasının ve ürün kalitesinin artırılması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Tümsavaş, bu amaçla badem bahçelerindeki sulama altyapı ve imkanlarının iyileştirilmesi, yetiştiricilik uygulamalarında araştırma-geliştirme faaliyetleri ile etkinlikleri ispatlanan tekniklerin yaygınlaştırılması ve girdi maliyetlerinin azaltılması ile birim alandan elde edilen verimin artırılması ve üretim maliyetlerinin azaltılmasının önemli katkılar sunacağını ifade etmiştir. Konuşmalarının son bölümünde söz konusu konularda üniversite olarak yapılan faaliyetlere değinen Tümsavaş, paydaşlar arası işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurgulamıştır.  

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.