Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesine Lise Öğrencilerinden Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi’nin Kahta Kampüsü’nde yer alan Ziraat Fakültesi’ne Kahta Mustafa Yardımcı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri Biyoloji dersi kapsamında işledikleri Bitki Biyolojisi ve Bitki Fizyolojisi konularına dair detaylı bilgiler edinmek amacıyla, öğretmenleri Yusuf BULGU eşliğinde bir teknik gezi gerçekleştirdiler.

Ziraat Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyeleri, lise öğrencilerine Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi hakkında bilgiler verdiler ve Adıyaman Üniversitesi’nin Adıyaman ili, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye için önemi, mevcut durumu, orta ve uzun vadeli hedefleri ile öğrencilerine sunduğu sosyal, akademik ve kültürel imkanları aktardılar. Öğrencilerin tarımsal üretim ve Adıyaman’ın yerel tarım ürünlerine olan yoğun ilgileri ve güncel tarımsal konularla ilgili soruları, konunun uzmanı öğretim üyelerince cevaplanarak geleceğin tarım vizyonu ve Adıyaman Üniversitesi’nin bu alandaki gelişmelere katkıları hakkında bilgiler verildi. Ardından Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi. M. İlhan ODABAŞIOĞLU, tarım tarihi, kültür bitkilerinin kökenleri, bahçe bitkilerinin döllenme biyolojisi ve meyve ağaçları fizyolojisi hakkında bir sunum yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Aynı zamanda Ziraat Fakültesi ve Kahta MYO bünyesinde hizmet veren, bölgemizde Tarım Bakanlığı’ndan akreditasyon almış sayılı laboratuvarlarından biri olan  Toprak, Su ve Bitki Analizi Laboratuvarı ile diğer Ar-Ge laboratuvarları öğrencilere tanıtılarak yapılan analizler hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin, düzenlenen teknik geziden oldukça memnun oldukları görüldü. Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen projeler kapsamında benzer eğitim faaliyetlerinin ve teknik gezilerin düzenlenmesine devam edileceği ifade edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.