Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Tarihçe

Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 03.02.2021 tarih ve 11347 sayılı Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile açılmıştır. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü bireyin bilgi birikimine katkıda bulunmayı ve araştırıcı bilim adamı yetiştirmeyi amaçlayan temel araştırmalar ile bu alanda toprakların fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mineralojik özelliklerinin saptanması, sınıflandırılması, haritalanması, bitkilerin beslenmesi-fizyolojisi ve bitki-toprak-su sistemlerini araştıran ve inceleyen çalışmalar yapılmaktadır.