Fitoklinik Projesi Kapsamında Eğitim Programları Düzenlendi

Fakültemiz tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "TRC1 Bölgesinde Fitoklinik (Bitki Sağlığı Teşhis-Tanı) Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 16-17-18 Şubat 2021 tarihlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet gösteren Tarım Danışmanları ve Bitki Koruma Ürünleri Bayilerinin, 23-24-25 Şubat 2021 tarihlerinde ise yine Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet gösteren Ziraat Odaları, Üretici Birlikleri ve Kooperatifleri yetkililerinin katıldığı eğitim programları düzenlenmiştir.

Düzenlenen eğitim programlarında katılımcılara Fitoklinik Sevk Zinciri tanıtılmış, üniversitemizin TRC1 Bölgesinde fitoklinik sevk zinciri içerisinde aldığı rol ve üniversitemiz tarafından yürütülen fitoklinik hizmetleri hakkında bilgiler verilmiştir.