Adıyaman Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Adıyaman İŞKUR Müdürlüğü uzmanları tarafından Ziraat Fakültesi öğrencilerine kariyer seçimi, gelişimi ve CV hazırlama tekniklerine yönelik eğitim verildi

Adıyaman Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine KARAKAPLAN ÖZER:

“Amacımız İş dünyasının ihtiyaçlarının tespiti ile öğrencilerin ve mezunların becerilerini o yönlerde geliştirebilmesi adına destekleyici rol üstlenmektir”

2020 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencilerine ve mezunlarına iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, kariyer basamaklarını başarılı bir şekilde adımlayabilmeleri ve iş yaşamına adapte olabilmeleri adına hizmetler sunmaktadır. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğrencilerine Merkez olarak amaçlarını anlatan KARAKAPLAN ÖZER şöyle devam etti: “Kariyer seçimlerini yapmadan önce öğrencilere eğitim, yetenek ve ilgi alanlarına uygun yol gösterici bir danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sağlamaya çalışıyoruz. İş dünyasının ihtiyaçlarının tespiti ile öğrencilerin ve mezunların becerilerini o yönlerde geliştirebilmesi adına destekleyici rol üstleniyoruz. Öğrencilerin mezuniyet öncesi veya sonrasında iş yaşamına gerçekçi bir bakışaçısı ile hazırlanmalarını desteklemek amacı ile eğitimler, seminerler, çalıştaylar düzenliyoruz. Mezunlarla sürekli bir iletişim içerisinde olabilmek adına gerekli sosyal ağlar kurarak iletişimimizi sıcak tutmaya çalışıyoruz. İşveren marka değeri yüksek işletmeler ile mezunların ve hâlihazırdaki öğrencilerin iletişim kurmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Üniversitemizin katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikler ile iş dünyası temsilcilerini ve öğrencileri buluşturduklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Emine KARAKAPLAN ÖZER:

“Kamu Üniversite Sanayi işbirliğini koordine ederek öğrencilerimize yönelik bilgi akışını sağlamaya çalışyoruz. Öğrencilerin profesyonel ilişkilere dair hazırlıklı olması adına CV Hazırlama, mülakat teknikleri ve iş arama platformları hakkında donanım kazanmalarını İŞKUR ile yapılan ortak işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) ile ilgili bilgileri ve duyuruları öğrencilerimizle paylaşıyoruz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.